Recensies actie "Goud voor Oud"

Woondienstencentrum Hilverzorg Lopes Dias Hilversum – 3 juni 2018

Ayla Versluis, welzijnscoördinator

 

Afgelopen zondag was het zover. La Familia zou voor het eerst komen optreden in woondienstencentrum Lopes Dias te Hilversum. De organisatie was in spanning, want het was prachtig weer.. Zullen de mensen wel komen?

Maar, die zorgen waren natuurlijk écht niet nodig. De naam ‘La Familia’ had zijn werk goed gedaan met de mooie posters op de prikborden in het huis. De zaal zat bomvol. Het was in jaren niet zo druk geweest!

Met trots mochten wij La Familia aankondigen en de bewoners zaten op het puntje van hun (rol)stoel.

En toen begon het geweldige trio aan hun programma. Bij de gevoelige nummers waren de tissues niet aan te slepen. Bij de vrolijke, bekende nummers van bv. André Rieu zongen de bewoners uit volle borst mee of zaten mee te deinen in hun stoelen. Hier en daar werd er zelfs gedanst.

Tijdens de pauze, onder het genot van een hapje en een drankje werd er druk heen en weer gekletst over hoe fantastisch iedereen het vond. Na de pauze werd er aandacht geschonken aan de stichting Wij voor Jou. Velen waren onder indruk van dit mooie initiatief. De mooie jurken, het gezang van hoge kwaliteit overdonderde de bewoners alsof ze er voor de pauze nog niet waren geweest. Het laatste lied werd ingezet, de bloemen werden uitgedeeld maar de bewoners wilden eigenlijk nog geen afscheid nemen.

Hoe Belinda, Paul en Carla van La Familia contact leggen met het publiek, mensen betrekken bij hun optreden is enorm waardevol. Echte aandacht. En dat met een zaal vol mensen! Zelfs de zorgmedewerkers hadden hun werk tijdelijk stil gelegd om even te komen luisteren en kijken. We moesten er dan toch echt aan geloven. Met daverend applaus werd La Familia bedankt voor een fantastische middag. De zorg vertelde mij dinsdag dat de bewoners diezelfde dag en de dagen daarna nog enorm onder de indruk waren.

Ik deel hierbij ook graag een mail van mijn collega

 

Hoi Ayla

Het is zoals ik zondag al aangaf, de bewoners waren zo onder de indruk hiervan.
Ik heb nog nooit zoveel positieviteit gezien na een optreden.
Weer boeken dus!! 

 

Met vriendelijke groet,

 

Jose Veldhuizen - Ockhuizen

verzorgende (IG)

 

Ik heb werkelijk nog nooit zulk positief commentaar gehad van een zorgmedewerker na een optreden.

We wilden direct een nieuwe datum plannen voor een tweede concert. Helaas kon welzijn de kosten voor een tweede optreden niet dragen. Maar omdat de zorgmedewerkers zo ontdaan waren door de reacties van de bewoners, hebben zij een bijdrage geleverd vanuit een speciale kostenpost bestemd voor extra mooie momenten en aandacht voor de bewoners. 

 

Wij kijken enorm uit naar 2 december!

La Familia, bedankt J

“Zuidwester ” – Spijkernisse

 

Gewoon in hun huiskamer kregen de cliënten en verzorgers van Elvis Presleylaan 127 in Goes Opera Familia op bezoek. Dat is een klassiek geschoold trio, dat zó lijkt te zijn weggelopen bij

André Rieu, bestaand uit vader, moeder en dochter. De dames in prachtige ‘Rieu-jurken’. Ze gingen erg leuk om met de cliënten, alsmede de papa’s, mama’s en ooms. Want het leuke was: waar de ruimte het toeliet, konden ook ouders en verwanten meedoen. 

Nieuwsbrief december 2017

“Vredenoord” – Huis ter Heide

 

Op Woensdag 8 februari trad Opera Familia bij ons op in Vredenoord. De mensen hebben een super feestelijke middag gehad. Allereerst zagen de zanger en zangeressen er beeldschoon uit en de muziek was prachtig. De sfeer was geweldig en er zaten bewoners bij die altijd dutten, maar nu de hele tijd zichtbaar hebben zitten te genieten!

Een pracht middag waar men hier in huis nog lang over na bleef praten!

 

Els Schuitevoerder, Vrijwilligerscoordinator

 

Zorginstelling “Laarhof” te Lelystad

 

Programma: Swing Along On ’45 “We’ll meet again”

 

Opera Famila was op deze zonnige donderdag middag 20 april weer bij ons in het Grand Café van Laarhof op bezoek. En zij kwamen voor ons zingen het programma: Swing Along on ’45.

Wat was dit prachtig, de stemmen, wat een volume zeg en mooi gekleed, helemaal top. En hoe mooi is het dat ze zich onder de bewoners begeven en dat ze echt in contact met hen komen.

Wat een lief bijzonder gezin, vader Paul, moeder Carla en hun mooie dochter Belinda. Zij zijn door het programma Holland’s Got Talent in 2011 beroemd geworden, zelfs internationaal!

Nou wij snappen wel waarom, want wat zingen zij machtig goed.

Wat hebben wij weer een prachtige muziekmiddag beleefd.

 

Met muzikale groet, team welzijn Laarhof

 

 

Woonzorgcentrum “De Rijp” te Bloemendaal

 

Programma: Rondje Vrijthof

 

Wat een geslaagde middag! De bewoners van de Rijp hebben enorm genoten van deze middag vol muziek en herkenning!

We hebben veel stralende gezichten gezien, en zelfs ook ontroering.

Heel graag zouden we Opera Familia hier nog een keer welkom willen heten.

 

Namens de Activiteitenbegeleiding

Judith Speelman

 

De Zonnebloem De Schermer in “Het Torenerf” te Zuidschermer

 

Programma: Rondje Vrijthof

 

Wij als Zonnebloem “De Schermer” willen jullie laten weten,

dat onze gasten zaterdagmiddag in “het Torenerf “ Zuidschermer, enorm hebben genoten van het optreden.

Een warme liefdevolle uitstraling, geweldig mooi gezongen. Namens alle gasten het was Top!!!

 

Namens mijn medewerksters Zonnebloem De Schermer hartelijk dank!

Lenie Bol – Ruigrok, voorzitter

 

 

“Goezate” te Werkendam

 

Programma: Rondje Vrijthof

 

Dinsdag 4 april hebben de bewoners van “Goezate” genoten van het optreden dat jullie hebben gegeven. Het is niet alleen het zingen, maar heel het sfeertje dat wordt gecreëerd en de aandacht die jullie voor de bewoners hebben.

Verschillende bewoners hebben al gevraagd of we jullie vaker willen laten komen.

En … als het aan mij ligt doen we dat zeker.

Heerlijk om te zien dat mensen blij worden van de muziek, aandacht en mooie jurken. Want ja, daar is natuurlijk ook over gesproken.

Het was heel verrassend dat de bewoners die normaal altijd Nederlandse muziek willen horen zo hebben genoten van de andere talen.

 

Francisca Vos,

Activiteitenbegeleidster Goezate Werkendam

 

 

Topaz “Overryhn” te Leiden

 

Programma: Rondje Vrijthof

 

Op woensdag 30 november hebben de bewoners van Verpleeghuis “Overrhyn” te Leiden van de stichting Topaz enorm genoten van een bruisend en kwalitatief hoogwaardig concert van Opera Familia met hun programma een rondje Vrijthof.

De leden van Opera Familia wisten menig bewoner tot tranen toe te beroeren met hun muzikale voorstelling. Zij speelden ook erg leuk in op de reacties van het publiek.

Ze hebben veel aandacht besteed aan een aantal bewoners voor wie hun optreden een specifieke wens was. Geen vraag was hen te veel. Wij kijken nu al uit naar een volgend concert van de familie.

 

Mirjam Brouwer

Activiteitenbegeleidster                            

 

 

 “De Waalburcht” te Papendrecht

 

Programma: Rondje Vrijthof

 

Namens de bewoners van zorgcentrum de Waalburcht te Papendrecht, wil ik jullie hartelijk danken voor het optreden van 4 april jl. De bewoners hebben hier zeer van genoten en vroegen al wanneer komen ze weer, dit geeft wel aan hoezeer dit optreden in de smaak is gevallen. Sommige bewoners bereiken wij alleen door muziek.

We hopen dan ook  dat de stichting het mogelijk blijft maken om dit soort optredens betaalbaar te maken voor de zorginstellingen en zijn hen dan ook zeer dankbaar hiervoor.

 

Marianne Dubbeldam activiteiten-coördinator de Waalburcht

 

 

Tehuis “De 10 Gemeenten” te Purmerend

 

Programma: Swing Along on ’45

 

Op zondag 12 maart was er een prachtig mooi en muzikaal optreden binnen de muren van de tien gemeenten. Opera Familia trad op bestaande uit vader Paul moeder Carla en dochter Belinda. Deze artiesten zijn in 2011 bekend geworden door mee te doen aan Hollands Got Talent. Terecht dat ze daar ver kwamen.

Normaal zingen ze alle drie mee maar vandaag was Paul geveld door de griep en kon niet mee zingen. Hij was vandaag chauffeur, presentator en pianist.

De dames in prachtige jurken gekleed zongen de sterren van de hemel met liedjes van André Rieu tot Vera Lynn. Bij sommige liedjes werd er flink geslikt of was een traantje zichtbaar. De dames zongen prachtig en kregen na afloop een daverend applaus en met veel enthousiasme werd door menigeen gevraagd of ze nog een keer terug willen komen en dan op volle sterkte met niet alleen de zingende dames maar ook met een zingende Paul.

Het was een mooie zondagmiddag waar een ieder van heeft genoten.

 

Miranda van Assendelft, medewerkster welzijn

 

 

Rondje Vrijthof in “Westerduin” Heemstede

 

Programma: Rondje Vrijthof

 

Dinsdag 21 februari 2017 heeft Opera Familia voor ons opgetreden in Westerduin, Heemstede met hun schitterende concert: Rondje Vrijthof.

Ik wil Opera Familia en Stichting Wij voor Jou namens al onze bewoners heel hartelijk bedanken voor het grandioos mooie optreden.  Het bezorgde ons allemaal kippenvel! Onze bewoners waren zo enthousiast en stonden er ook op Opera Familia nog eens terug te zien.

Wij zijn allemaal reuze blij dat zij in december as. rond de Kerst weer bij ons komen optreden met hun Kerstconcert. Nogmaals hartelijk dank namens de bewoners van Westerduin, Heemstede.

 

Carla Dammers.      

 

Woon en zorgcentrum “De Werf” te Amsterdam

 

Programma: Rondje Vrijthof

 

De bewoners, personeel en vrijwilligers hebben ontzettend genoten van het prachtige, indrukwekkende en wervelende optreden van Opera Familia.

Iedereen was zeer geraakt door de schitterende stemmen die met volle overgave de mooie, bekende stukken uit opera en operette naar voren brachten. Het werd een 2e Paasdag waar nog steeds over gesproken wordt. Heel hartelijk dank voor dit super optreden.

 

Namens iedereen van woon/zorg centrum De Werf

 

Paula Leenhoven

 

Zorgcentrum “De Heemhaven” te Heemstede

 

Programma: Swing Along on ‘45

 

Op dinsdag 25 april was er voor de bewoners van De Heemhaven te Heemstede

een optreden van Opera Familia. Zij brachten de show "Swing along on '45...

Het werd een prachtig optreden van herkenning met een lach en een traan.

Een memorabel concert door 3 mensen die vol liefde een passie onze

bewoners een geweldige middag bezorgt.

Alweer voor de tweede keer in De Heemhaven. Wat ons betreft niet voor

het laatst. We’ll meet again!

Nogmaals heel hartelijk dank voor jullie komst, geweldig!

Wat hebben we weer genoten.

 

Monique de Lange (activiteiten begeleidster De Heemhaven te Heemstede)

 

 

Woonzorgcentrum “de Zandzee” in Bussum

 

Programma: Rondje Vrijthof

 

23 januari 2017, Vanmiddag trad in onze prachtige Vifesta-zaal de Opera Familia op. Wat was dat geweldig! De hele dag was er al gesproken hierover en iedereen was al ruim voor tijd aanwezig. En de cliënten waren zo blij met dit prachtige optreden een lacht en een traan kwam er voorbij. Muziek rechtstreeks van het hart en naar het hart toe. Ook de kostuums waren adembenemend mooi!

Tijdens het zingen was er zeer goed contact met het publiek!

Kortom wij hopen ze gauw nog een keer hier in de Zandzee te mogen zien optreden!

Hartelijk dank!

 

Daniëlle van Dinteren coördinator recreatie de Zandzee Bussum

 

 

“d’Oude Raai” te Amsterdam

 

Programma ‘Christmas Classics’.

 

Dinsdag 27 december 2016, Wat een fantastische  derde kerstdag!

We hadden naar deze middag uitgekeken, sommige bewoners kenden de familie van de televisie, maar voor de meesten van ons was het een grote verrassing.

En een verrassing dat werd het zeker!

Opera Familia bracht een zeer gevarieerd programma met veel bekende Nederlands- en Engelstalige  kerstliederen, heerlijk om mee te zingen!

Ook bekende liederen uit de enigszins vergeten wereld van de operette werden voor het voetlicht gebracht.

Prachtige stemmen, die elkaar feilloos aanvullen in beroemde duetten, solo’s met begeleiding van piano, kortom een puur genot voor het oor en niet minder belangrijk een lust voor het oog. Een heel bijzondere middag waar alle aanwezigen intens van hebben genoten en daarom: volgend jaar naar het Vrijthof in Maastricht!

 

Els Reijnders, Coördinator Cultuur en Ontspanning d’OudeRaai

 

 

“de Klinker” Amsterdam

 

Programma: Rondje Vrijthof

 

Op vrijdag 13 januari hadden we de eer gehad om Opera Familia in de Klinker te ontvangen.

Wat een prachtig optreden......prachtige operamuziek , zoals de HABANERA, een Spaans liefdeslied waarbij de zangeressen het publiek ingingen en enkele( de geluksvogels) mannen toezongen , en verder mooie liedjes uit de jaren 40 van b.v. Vera Lynn. Zelfs bezoekers met Italiaanse achtergrond werden verwend met een paar Italiaanse aria’s. Wij hebben hun bezoek te danken aan het Fonds ‘Wij voor jou “, en natuurlijk aan Joke, die het fonds heeft aangeschreven en alles heeft geregeld! We hebben een inspirerende middag gehad en zien ernaar uit dat ze nog eens komen!!

 

Activiteitenbegeleiders van De Klinker

 

 

Zorgtehuis “Westerkim” -  Nieuw Vennep

 

Programma: Rondje Vrijthof

 

Ik schrijf dit ook mede namens Metha van der Stelt. Wat hebben we geweldig genoten van jullie optreden!! Tijdens het optreden zag ik alleen maar genietende mensen en ontroering om me heen.

Men zegt wel eens ‘het voelt als een warme deken’ , nou dat voelde ik echt.

Belinda stond hand in hand met een bewoonster te zingen terwijl bij de mevrouw (90 jaar) de tranen over haar wangen stroomden.

Zij vertelde mij naderhand dat het liedje dat gezongen werd, haar herinnerde aan haar jeugd. Haar moeder zong het liedje altijd voor haar, hoe mooi...

 

Verder alleen maar hele enthousiaste reacties gehoord. Ook heb ik zelf al heel erg genoten van de CD, prachtig! Wij zijn jullie en de Stichting WijvoorJou heel dankbaar dat jullie dit voor ons mogelijk gemaakt hebben!

Tot slot reageer ik ook nog even op de evt. mogelijkheid voor een boeking met dezelfde actie. Graag horen wij of wij daar ook voor in aanmerking komen....

 

Tot slot wensen wij  jullie alle goeds voor 2017!

 

Aad vander Meer

Metha van der Stelt

Gastdames recreatiezaal Westerkim

 

 

“Mauritsstaete” te Geertruidenberg

Artikel in het Bewonersmagazine De Riethorst

Programma: Rondje Vrijthof

 

Voorwoord

Ruim 150 belangstellenden zitten in het atrium van “Mauritsstaete” klaar voor de bekende zingende familie. Ook de vriendinnen Els de Zeeuw en Mariëtte- Nelis-Jurriëns zijn speciaal naar Geertruidenberg gekomen voorhet optreden. “We laten ons graag verrassen door Opera Familia, die we eigenlijk niet zo goed kennen. Ze schijnen beroemd te zijn.”

 

Opera Familia geniet inderdaad grote bekendheid sinds vader Paul (bariton), moeder Carla (mezzosopraan) en dochter Belinda (sopraan) meededen aan Holland’s Got Talent. Het trio bereikte in 2011 de finale van het populaire tv-programma. Daarna ging alles snel: een platina album, uitverkochte theatertournees, tv-specials en vele concerten in binnen- en buitenland.

 

Stichting Wij voor Jou

Het optreden in “Mauritsstaete” maakt onderdeel uit van eenreeks concerten voor ouderenin Nederland. Deze zijn mogelijk gemaakt door de stichting Wij voor Jou. Tot eind 2017 treedt het trio in diverse zorgcentra op. Onder de noemer ‘Rondje Vrijthof’ zingen ze tweemaal een half uur in de stijl van André Rieu. Met meezingers, maar ook met liederen uit bekende opera’s en operettes. Dat doen zij in opvallende galajurken. Vaak zingen ze gedrieën, maar er zijn ook solo’s en prachtige duetten van moeder en dochter, terwijl vader de piano bespeelt.

 

André Rieu

Bewoner Jacques van Doornzwaait uitbundig zijn armen inde lucht als ‘O solemio” wordt voorgedragen. “Schitterend. Ik hou van opera. Ik luister elke avond naar de klassieke zender Brava. Vanaf het moment dat ik wist dat Opera Familia zou komen, heb ik uitgekeken naar deze middag. Opera Familia doet zeker niet onder voor André Rieu die ik al drie keer live heb gezien. Dit is de mooiste dag in tijden!”.

 

De meezingers worden afgewisseld met warme en pakkende nummers die het publiek zichtbaar ontroeren. Zoals het Spaanse volksliedje ‘Granada’. De tranen biggelen een 80-jarige buurtbewoonster over de wangen als bariton Paul krachtig uithaalt. De vrouw vertelt na afloop dat er veel herinneringen bovenkwamen. “Mijn laatste vakantie met mijn man was in Granada. Hij is intussen 13 jaar geleden overleden. Deze muziek raakt me diep in mijn ziel.”

 

Ook de vriendinnen Els en Mariëtte hebben Opera Familia intussen in het hart gesloten. Ze hebben hun armen wijd gespreid en playbacken vol overgave de cover ‘We’ll meet again’ van Vera Lynn mee. Bij het laatste nummer van het concert doen de dames achterin de zaal samen nog een walsje. Als de laatste noten klinken, vallen ze elkaar gelukzalig in de armen. “Schitterend!”

 

 

“Uiterjoon” – Den Haag

 

RONDJE VRIJTHOF IN UITERJOON DEN HAAG 27-2-2017 

 

Graag wil ik nog enkele regels schrijven over het optreden van jullie op maandagmiddag 27 februari bij ons in Het Uiterjoon.

Wat was het een fantastisch mooi optreden wat jullie voor onze bewoners hebben neer gezet.

Alleen maar lof! Zomaar een greep uit de reacties van onze bewoners: prachtige stemmen en wat een aardige mensen… We hebben nog nooit zo’n mooie middag gehad…

Ik zelf sluit me hier graag bij aan, we hebben afgelopen week bij elke activiteit er nog over gepraat hoe fijn het wel niet was… en dat ze hopen dat jullie nog een keertje bij ons terug willen komen.

Succes met jullie verdere optreden, jullie zijn toppers!

 

Marianne